•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 
   
 
 

NIEUWS


Brons op het EK 2011
30-09-2011

BRONS VOOR DOSKONLE OP HET   EK  IN ENGELAND.

 

 

Op donderdag 29 september zou Doskonale samen met de rest van het Nederlandse team vertrekken richten het Engelse Bath.

Er verzamelden zich 5 bussen bij hotel Princenville. Doskonale had bus nr. 1, maar die kwam maar niet. Na wat bellen bleek deze te laat vertrokken vanuit Meijel en stond nu vast in een file in Den Bosch. Omdat de treinshuttle in Calais gereserveerd was, werd er besloten dat de andere bussen maar gingen rijden. Om 08.30 uur kwam de bus dan uiteindelijk, snel alle attributen in laden en op weg. We waren Gent net voorbij toen er een SMS binnen kwam met de melding er staat hier nog iets groen in de gang, bleek dat één attribuut nog in Breda stond, ik hoef niet te verwoorden wat er toen gezegd werd. Maar als je positief blijft denken komt er altijd een oplossing en die was er binnen 10 minuten, er kwamen nl. nog enkele ouders met het vliegtuig op vrijdag morgen, dus opgelost en gezellig verder. Eenmaal aangekomen in Calais wederom een kleine tegenvaller de shuttle gaat wat later , problemen met het treinstel, 45 minuten wachten, geen probleem want het was schitterend weer. Eenmaal op de trein (een aanrader) en 35 min later aan de overkant. Toen was het nog 3 uur rijden naar Bath. Alsof we nog niet genoeg hadden meegemaakt, een klapband met de aanhanger, maar dit hadden de beide chauffeurs snel gerepareerd.

Uiteindelijk kwamen dan om 18.15 in ons hotel in Bristol aan, waar we om 20.00 uur aan tafel konden.

Tijdens het eten werden we ingefluisterd dat er nog iemand zaterdag ochtend vanuit Breda met de auto richting Bath kwam, er gingen gelijk een aantal bellen rinkelen, in allerijl werden de attributen naar deze persoon gebracht, dan zijn ze toch zeker zaterdag hier, want stel dat ze niet mee mochten in vliegtuig.

Na het eten vroeg naar bed want zaterdag ochtend moest iedereen weer om 06.30 aan het ontbijt zitten, want om 07.30 moesten we naar de sprothal van de universiteit in Bath voor de muziek test en om de vloer te verkennen.

Het was maar 24km, maar we hadden toch nog 1,5 uur nodig, we waren ook nog verkeerd gereden, dus te laat, maar daar werd snel een mouw aangepast, zodat iedereen toch zijn tijd kreeg om zijn ding te doen.

Voor de begeleiders van Doskonale snel de entree kaarten halen en de boekjes , want we wilden wel weten wie onze tegenstanders waren en hoeveel.

Er deden dit jaar in het totaal 11 landen mee, deze werden beoordeeld door 15 jury leden.

In de categorie waarin Doskonale uitkwam zaten 5 landen, Engeland, Frankrijk, Nederland, Kroatië en Tsjechië, dit werd een harde dobber, met name Frankrijk.

Om 12.00 was iedereen weer terug in het hotel en had iedere de rest van de dagvrij. Doskonale had besloten om met z’n allen naar het centrum van Bristol te gaan en zich in 2 groepen te verdelen, er werd door iedereen flink geshopt, alles vrij leuk aan de prijs. (beslist een aanrader voor een weekend trip) 

Omdat de opening was verschoven van vrijdag avond naar zaterdag morgen moest iedereen na het avond eten uiterlijk 22.00 op bed liggen want om 05.30 weer aan het ontbijt. Het geeft toch wel een kik als dan ca.275 personen geheel in oranje aan het ontbijt ziet zitten en ook nog een bijzonder opgewekt, gewoon geweldig.

06.45 uur vertrokken de bussen richting Bath, deze keer wat sneller want er was geen verkeer op de weg. Bij de sporthal aangekomen welke overigens geweldig was, de gehele campus was gewoon geweldig, vrij toegang tot internet, er stonden zelfs 10 computers voor iedereen ter beschikking, waar natuurlijk door iedereen gebruik van werd gemaakt.

 

Om stip 08.30 uur begon de opening, de opening doet je toch wel wat als je alle landen voorbij ziet komen in hun eigen kleuren met voorop iemand met het naambordje en dan iemand van de equipe die de nationale vlag draagt. En dan het oorverdovend lawaai vanaf de tribune als Nederland wordt afgeroepen en je ziet dan al die deelnemers zwaaiend voorbij komen.

Als alle landen dan op de vloer staan, komt de Europese vlag van NBTA Europe voorbij, gedragen door 6 meisjes en dan wordt deze opgehangen en is het EK geopend.

 

Onder tussen is het technisch team van Doskonale begonnen met het uit te laden van de attributen en deze klaar te maken voor het optreden, en alsof de duivel ermee speelde weer een probleem, de tas met de baseball handschoenen was de verkeerde, het ware de reserve in plaats van de goede. Op dat moment begint er toch wel iemand te zweten, wat nu, er zat niets anders op dan repareren, we hadden de tijd omdat we pas om 1950 moesten optreden, dus een lange dag voor de deelnemers en tijd voor de reparatie, ca. 1500 uur was alles gereed, er was afgesproken niets tegen de leden te zeggen, allen beide instructrices waren op de hoogte, men had al stress en zenuwen genoeg. We zijn er maar vanuit gegaan dat alle problemen tot nu positief gaan uitwerken op het optreden.

Om 18.50 uur was het dan zover, Wij stonden al 30 min klaar om ons kunnen te laten zien, en dan hoor de speaker omroepen “Also in the junior accessories HOLLAND” en lopen we strak in lijn met alle attributen de vloer op, het geeft je een enorme kick als gelijktijdig al dat getoeter en geschreeuw van Holland…. Holland…. Holland…. van de tribune klinkt, alles wordt op zijn plaats gelegd en men zijn positie in en dan, ineens is het stil en klinkt de muziek van Alicia Keys met New York, wat ook het thema van de show is. De show werd geweldig uitgevoerd met maar 3 drops, we kunnen na afloop stellen de meiden zijn boven zich zelf uitgestegen in een woord geweldig. Toen de muziek stopte wederom het geweldige publiek vanaf de tribune toen met het veld afliep, eenmaal uit het zicht kwamen alle emoties en stress er in een keer uit, men viel elkaar in de armen er lagen er op de grond van blijdschap, als ik de tranen had kunnen opvangen had ik zekere een halve liter opgevangen mooi. Na het uitrijken van de flesjes water was het voor de Crew van Doskonale weer snel alles opruimen en de attributen weer demonteren en inpakken want over een half uur vertrok de bus weer richting hotel.  Ook deze avond (zaterdag) weer op tijd naar bed want morgenvroeg (zondag) weer om 06.00 uur aan het ontbijt, een 0,5 later als gisteren want er was nu iets minder stress,  de bus vertrok weer om 06.45 uur weer naar de sporthal. Je moet tenslotte ook de anders van het Nederlands team aanmoedigen.

Het is toch super mooi en geweldig hoe de onderlinge landen met elkaar omgaat en kleine snuisterijen onderling wil ruilen van balpennen  tot stikkers, petjes, sjaaltjes noem het maar op. Ik heb toch wel moeten vast stellen dat op dit evenement de Nederlands tribune de gang maker is, met alle liedjes tot uitdaging van andere tribunes toe met de tekst : het is stil aan de overkant” tot dat de ander niets meer kan verzinnen wat de uitdaging moet zijn of tot het volgende optreden. Wat is er dan mooier als de tribune van Noorwegen in het Nederlands meedoet gewoon kippevel.

Hier zien we dan toch weer dat sport de mooiste verbroedering kan zijn.

Ook de zondag was weer voor ons een mooie dag, geregeld ontspannen naar buiten en genieten van de zon.  Ook de bus chauffeurs deden geweldig mee, zelfs oranje gekleurd.

Om 1700 uur was het dan zover, er was eerst nog een geweldige demonstratie van ritmische gymnastiek, door de top van Bath en behorende bij het Engelse nationale team een mooie afsluiting behorende bij dit geweldige weekend. Aansluitend werd de NBTA officieel omlaag gehaald en overgedragen aan het land wat volgend jaar het EK mag organiseren, nl. Frankrijk. Toen werd er gestart met de bekendmaking van de resultaten en de afsluiting.

Bij de groepen worden alleen maar de plaatsen 1-2- 3 bekend gemaakt, de spanning stijgt te top naarmate we dichter bij onze categorie kwamen, als het zover is en je hoort , “now we start with Accessories corps junior” on third place  “HOLLAND” staat je hart even stil en dan ineens de ontlading wederom oorverdovend en alle meiden sprinten naar het podium wederom en tranen, Doskonale moet verdient Engeland (2) en Kroatië (1)voor laten gaan, maar wel Frankrijk en Tsjechië achter zich gelaten. Als iedereen op het podium staat, start het volkslied van Nr. 1 en iedereen gaat staan en draait in de richting van de vlaggen, waar 3 vlaggen omhoog met zelfs een mooi verschil in hoogte, mensen dit  is iets wat niet te verwoorden is.

Na een half uur feesten in de zaal toch vertrekken richting hotel, snel douchen verkleden en aan tafel, en daarna het feestje , waar de bondscoach iedereen nog even onder de loup nam.

Aansluitend een klein feestje in de hal en bar van het hotel te samen met deelnemers, aanwezige ouders, NBTA begeleiders en Ned. jury leden en hun klerken.

Voor sommigen tot in de vroege uurtjes, ondergetekende hield het om 0100 uur voor gezien.

Maandag morgen vertrok de bus om 07.45 uur weer richting Nederland. De terug reis verliep voorspoedig met de enorme file rondom Antwerpen daar gelaten was Doskonale om 20.00 uur weer heel terug in Breda.

 

 

Voor life impressie filmjes van het optreden en de opening kijk op de site van doskonale  www.doskonale.nl en ga op de bovenbalk naar EK2011

 

Al met al een geweldig EK voor Doskonale toch zeker in het jaar van haar 30-jarig bestaan.

Wij danken dan ook iedereen die het financieel mogelijk heeft gemaakt dat wij met onze deelnemers en begeleiding naar dit EK konden, voor al onze sponsors zie ook onze site.
 
« Terug naar het overzicht
 
 
     
Logo